Daily Meal Program – Fase 2

Het Daily Meal Program is overgegaan op fase 2 en richt zich nu vooral op de zelfredzaamheid van de bewoners van Curaçao. Het streven is, om in verschillende Sentro di Bario (wijkcentra), mensen zonder kookfaciliteiten, de mogelijkheid te bieden om iedere dag, samen een maaltijd te bereiden.

In Wishi/Marchena zijn we deze week gestart met een programma waarbij buurtbewoners gezamenlijk gebruik mogen maken van een keuken. Het Daily Meal Program heeft pannen en keukengerei ter beschikking gesteld en draagt zorg voor de kosten van water, elektra, gas en beheer. De buurtbewoners nemen verder zelf het initiatief, maar DMP geeft wel begeleiding en leert de gemeenschap koken met gezonde ingrediënten.

Verder hebben we in samenwerking met Kooyman 24 COBB grills kunnen doneren aan het Kas di Bario in Fuik. Voor iedere COBB die bij Kooyman Curaçao wordt gekocht, wordt er namelijk één gedoneerd aan het Daily Meal Program!

In Fuik zijn we gestart met een programma waarbij buurtbewoners met behulp van de COBBs gezamenlijk leren koken met gezonde ingrediënten. Hierdoor biedt DMP niet alleen noodhulp, maar bevordert zij tevens de betrokkenheid, leefbaarheid en algehele gezondheid in de woonwijken.

De kosten voor de verse ingrediënten worden gefinancierd vanuit donaties. Steun daarom het Daily Meal Program. Zo werken we samen aan een beter, duurzaam en zelfvoorzienend Curaçao.

Follow us